Home pagina
Restauratie pagina
nieuweboeken pagina
portfolio pagina
klant recensie pagina
contact pagina
Catharina van Binnendijk-Noordanus
Vorige pagina Volgende pagina

Even nader voorstellen: Mijn naam is Catharina van Binnendijk-Noordanus.

Twaalf  jaar geleden ben ik lessen gaan volgen bij een van de bekendste docenten in de regio Utrecht: Els Jansen uit de Meern. Zij is een handboekbindster/restaurateur die ruim 30 jaar actief in het vak is geweest. Ik heb jarenlang veel van haar geleerd en veel van haar apparatuuur & materialen over kunnen nemen. 
Als lid van de Stichting Handboekbinden volg ik elk jaar workshops en houd ik mij via hun vakblad op de hoogte. De beroemde boekbinder Han Boswinkel zei ooit: ”Na de techniek-lessen moet je het vak vooral leren door veel te oefenen, ofwel meters maken.” (*) Dit heb ik de afgelopen jaren veelvuldig gedaan: Klanten van het eerste uur bleven terugkomen. In mijn woonplaats IJsselstein heb ik hierdoor naamsbekendheid opgebouwd. Door mijn site restaureer ik inmiddels boeken/bijbels uit heel Nederland en recent ook uit Belgie. Momenteel doe ik mee aan het boekbindersproject van de Stichting Handboekbinden, genaamd  'Grensland' wat binders uit Nederland & Belgie verbind, zodat er kennis overdracht plaatsvindt.

            Met nieuw handgebonden werk sta ik regelmatig op de Kunst/hobbymarkt te IJsselstein en de Griet(ambachts)markt te Amerongen. Vaak geef ik ter plekke een demonstratie met behulp van allerlei inbind-gereedschappen (bijv. antieke persen). Op deze manier wordt een oud ambacht weer onder de aandacht gebracht en nieuw leven ingeblazen.

(*) Citaat uit tijdschrift Handboekbinden jaargang1,no2, 2008